Zondag 16 juni

Voorganger: Ds. Ina Koeman

Evangelielezing: Marcus 4, 35-41, de storm op het meer.

Bootvluchtelingen - Het Nieuwsblad MobileWereldvluchtelingendag 2024: De storm en de zee

Waarom stilstaan bij vluchtelingen?

Op dinsdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag, ingesteld door de Verenigde Naties. De werkgroep MiSaG (Migratie, Samenleven en Geloven) van de VPKB stelt voor om stil te staan bij het thema van de vluchtelingen in onze wereld.

Veel vluchtelingen wagen de oversteek in kleine bootjes over de Middellandse Zee of over het Kanaal, in de hoop veiligheid te vinden. In de voorbije maanden en jaren hebben talloze mensen hierdoor de dood gevonden in zee. De Europese autoriteiten laten dit gebeuren of dragen er zelfs actief aan bij door een beleid dat vooral gericht is op afschrikken en tegenhouden.

 

Plaats een reactie