Levensbeschouwingen ontmoeten elkaar in Vilvoorde

Levensbeschouwingen ontmoeten elkaar in Vilvoorde: “Elkaars overtuiging leren kennen werkt verbindend”

zo 07 mei  19:21

Vilvoorde laat mensen met verschillende levensbeschouwingen elkaar ontmoeten. Een stadsgids begeleidde hen op een speciale ontmoetingsdag naar verschillende levenbeschouwelijke plaatsen in de stad.

Op de Grote Markt van Vilvoorde is zondagmorgen de interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdag van start gegaan. Het doel van de ontmoetingsdag is om de inwoners met zo veel mogelijk verschillende levensbeschouwelijke overtuigingen kennis te laten maken. Zo waren er bezoeken aan de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoopkerk, de protestantse kerk William Tydale-Silo, het Huis van de Mens en de moskee Annasr.

“Elkaar beter begrijpen, werkt verbindend”, verklaart Fatima Lamarti, schepen voor Sociaal Beleid en Gelijke Kansen (Vooruit). “Vilvoorde is een superdiverse stad. Het is mooi om te zien dat samenwerking tussen mensen met verschillende levensbeschouwen mogelijk is. De ambitie om samen een fijne plek te creëren, verbindt ons”.

Deelnemer aan de dag Karin Versele vindt deze dag alvast bijzonder relevant. “Als leerkracht godsdienst protestants doe ik graag mee aan deze wandelingen, het is altijd verrijkend. Het helpt om in Vilvoorde door de verschillende gemeenschappen heen, goed met elkaar overeen te komen. Het werkt verbindend”.

Plaats een reactie