Kinderen en tieners op zoek naar William Tyndale

Tijdens het bezoek van onze zustergemeente Fontaine l’Eveque, op 1 mei, gingen de kinderen van de zondagsschool en de tieners op zoek naar William Tyndale. Wie was hij? Waarom heet onze kerk naar hem?
Met z’n 16-en (!) werd er in 2 groepen een interessante speurtocht gewandeld (bedacht door Karin Versele) rond het kerkgebouw:

  • Bij het kanaal ontdekten we welke talen William sprak, en hoe die eruit zien en klinken. Welke talen spreken we zelf allemaal? Dat blijken er best veel.
  • Bij de toegangspoort maakten we zelf een simpel kruisje van takjes en een stukje touw.
  • Bij het grasveld bij het hotel ontdekten we waarom William Tyndale de bijbel naar de volkstaal wilde vertalen, zodat iedereen de bijbel kon begrijpen; en waarom dat zo belangrijk is.
  • Bij het informatiebord bij de brug, en in de gang van de kerk zagen we hoe een cel eruit zag (en hoe enorm groot het gevangenisgebouw was!); waarom hij in die cel zat en hoe hij uiteindelijk is gestorven.
  • Op de picknickbankjes op het grasveld naast de kerkzaal drukten we zelf met stempels en inkt een zin op een vel papier. Op die manier een hele bladzijde vol stempelen, en zelfs een heel boek volstempelen, is erg tijdrovend!

Bij elke opdracht kon een puzzelstuk verdiend worden, en aan het eind van de tocht vormden al die puzzelstukken samen 2 mooie platen van William Tyndale.

We hadden geluk met het weer, en konden lekker rondwandelen en met elkaar kennismaken.

Kinderen en tieners

Plaats een reactie