Kerkdienst zondag 5 december (2e zondag van de Advent): Een ongewone koning

De engel Gabriël kondigt de geboorte aan van een mens naar Gods hart. Dit zal de mens worden naar wie wij, Christenen, genoemd zijn: de Gezalfde, de Christus. Maar deze Jezus Christus was een ongewone koning. Niet om te heersen is hij gekomen, maar om te dienen. Niet om aan te schuiven bij de machtshebbers, maar om de harten te veroveren van mensen aan de rand van de samenleving. Zelfs als zij zichzelf aan die rand gebracht hebben. Zo wees hij de weg die hij ons vraagt te volgen, als gemeente van Christus.

Ds Heleen Ransijn gaat in deze kerkdienst voor. De teksten van lezingen en preek zijn hier te vinden.

1 gedachte over “Kerkdienst zondag 5 december (2e zondag van de Advent): Een ongewone koning”

  1. Bedankt voor alle initiatieven zoals de klankband en de teksten.
    Op die manier is het ook mogelijk om van op afstand de erediensten mee te volgen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie