De kerk gaat weer open!

Sinds 9 juni is er een nieuw protocol met richtlijnen voor kerkdiensten. In dit protocol hebben we nog wel te maken met – bijvoorbeeld – de beruchte 1,5 meter afstand tussen ‘bubbels’, we kunnen nog steeds niet samenkomen in de koffieruimte na de dienst, en zo zijn er nog een paar vervelende regels. Aan de andere kant laat het nieuwe protocol wel toe om samen te zingen!

Eerder hebben jullie kunnen lezen dat de Kerkenraad een peiling op internet had gezet om de stemming te peilen. De meest ingevulde keuzemogelijkheid bleek die te zijn van “Erediensten pas opstarten als zingen in de dienst mogelijk is, desnoods later dan juli”. Aan de voorwaarde van het zingen wordt voldaan in het nieuwe protocol.

De Kerkenraad heeft daarom besloten om met ingang van zondag 4 juli de kerk te heropenen. De gemeenteleden hebben hier deze week een uitgebreidere brief over ontvangen met meer details. Het is aan te raden om de informatie uit die brief goed te bewaren.

Wij zullen ons uiterste best doen om voor de mensen die niet aan de kerkdienst kunnen deelnemen, op dezelfde zondag een online-kerkdienst beschikbaar te stellen via het YouTube-kanaal van de kerk. Dit gebeurt nog steeds binnen het samenwerkingsverband met Leuven en Mechelen.

Plaats een reactie