31 januari 2021: Een macht van liefde

In de zondagsmeditatie van 31 januari gaat Heleen Ransijn (Protestantse Kerk William Tyndale-Silo, Vilvoorde) in op het eerste openbare optreden van Jezus. De schriftuitleg van Jezus en zijn liefde voor ons mensen spreken van een macht van liefde, van een zuivere macht van werkelijke vrijheid en werkelijk leven. Net als zijn leerlingen worden ook wij geroepen om aan zijn kant te gaan staan en hem na te volgen. Om niet te zwichten voor de verleiding van geweld met geweld te beantwoorden, maar in plaats daarvan met liefde te antwoorden. Net als Jezus zullen we daarbij te maken krijgen met tegenstand. Tegenstand van de machten van onze tijd, de ‘onreine geesten’ die mensen in hun ban houden. Maar we kunnen dit doen in vertrouwen op die macht van Jezus: de macht van liefde, van waarachtigheid, van ware vrijheid en werkelijk leven.

Plaats een reactie