Vilvoorde in Corona-tijd, aan het woord en in beeld bij ‘1001 Schakels’

Het project ‘1001 Schakels’ richt zich normaal gesproken specifiek op jongeren in Vilvoorde. Op dit moment zijn de medewerkers aan het project echter bezig met het publiceren van een reeks video’s onder de titel ‘Vilvoorde aan het woord’. Dit zijn interviews met mensen – jong en al wat ouder – vanuit verschillende plekken in de Vilvoordse samenleving over de vraag: hoe ga je om met dit Corona-tijdperk? Er zijn er tussen 1 en 20 januari al vier gepubliceerd, onder andere met de schrijver en ‘bekende Vilvoordenaar’ Ish Ait Hamou, met burgemeester Hans Bonte en met Geert Aelbrecht, pastor van onze katholieke broeders en zusters in de stad. In een latere aflevering kunt u zelfs binnenkort uw predikant aan het woord zien! De hele serie – die nog steeds loopt – vindt u op het YouTube-kanaal van ‘1001 Schakels’.

‘1001 Schakels’ droomt van een meer inclusieve samenleving. Zij investeren daarom in de vorming, de persoonlijke ontwikkeling en het welbevinden van (kwetsbare) jongeren tussen 12 en 25 jaar. Samen met professionele en vrijwillige begeleiders ondersteunt het project jongeren op verschillende manieren: om hun schoolprestaties te verbeteren, om hun eigen identiteit en hun plaats in de samenleving te vinden, om hun talenten en competenties te ontwikkelen waarmee jongeren een stem krijgen en hun leven zinvol kunnen invullen. Daarbij focust ‘1001 Schakels’ op wat ons verbindt in plaats van op de verschillen. Op die manier willen de medewerkers een positief verhaal vertellen waarin jongeren toekomstperspectief zien, zich een deel voelen van de maatschappij en ook actief bijdragen aan onze samenleving.

Plaats een reactie